Falusi Disznótor

2018. január 13-án került megrendezésre a Falusi Disznótor Hunyán.

 Képek megtekinthetők a galériában.

Ebzárlat és legeltetési tilalom elrendelése

A Békés Megyei Kormányhivatal Gyomaendrődi Járási Hivatala az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el a Gyomaendrődi Járás teljes illetékességi területére (Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya, Ecsegfalva) vonatkozóan 2017. szeptember 30-tól 2017. október 26-ig.

Békés Megyei Kormányhivatal tájékoztatója

A Kormány kiemelten kezeli a mikro-, kis- és középvállalkozások helyzetét, hiszen a technológiai fejlesztésekkel, uniós és belföldi támogatásokkal ezek a cégek tovább erősödhetnek, amivel a versenyképességük, ezáltal az ország versenyképessége is tovább javulhat. Fontos feladat a közfoglalkoztatottak elsődleges munkaerőpiaci elhelyezésének elősegítése.

Sikeres pályázat

Hunya Község Önkormányzata sikeresen pályázott „Szociális étkeztetéshez kapcsolódó konyha fejlesztése Hunyán” címmel. A pályázat keretében elnyert támogatás 13,72 millió Ft 100 % támogatás intenzitással. A pályázat keretében a jelenlegi kor elvárásainak megfelelően átalakításra, akadálymentesítésre kerül a konyha, emellett megfelelő eszközök és nagykonyhai berendezések kerülnek beszerzésre, valamint az épület energetikai fejlesztésére is sor kerül, nyílászáró cserével, hőszigeteléssel, napkollektorok felszerelésével.

Az NHKV Zrt. tájékoztatása számlázási hibáról

A Gyomaközszolg Nonprofit Kft  a NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási és Vagyonkezelő Zrt. megbízásából, mint az érintett települések közszolgáltatója tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot , hogy a 2017. I. negyedéves számlázás alkalmával adatszolgáltatási hiba keletkezett rendszerükben, mely az ügyfelek egy részét érinti.

Adóklub Békéscsabán

Az idei személyijövedelemadó-bevallás az áprilisi Adóklub központi témája Békéscsabán. A NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatósága Adóklubot rendez Békéscsabán, a Kinizsi utca 1. „B” épület VI. emeletén található tárgyalójában 2017. április 13-án (csütörtökön) 9 órai kezdettel.

Információk a szabadtéri tüzek megelőzésével kapcsolatban

A korábbi évek tapasztalati azt mutatják, hogy a jó idő és a tavasz beköszöntével ugrásszerűen megnő a szabadtéri tűzesetek száma. Hétvégéken, a kellemes tavaszi időjárás miatt sokan választanak szabadtéri programokat, szívesen végeznek kerti munkákat. Gyakoriak a szabadtéri főzések és a növényi hulladékégetések.